Even voorstellen

Wij zijn Erik Menting, Maaike Menting Ebbing en samen met onze zoon Baue zijn we sinds 2011 in het trotse bezit van een Epagneul Bleu de Picardie.

Maar Eefje (stamboomnaam Amélie) is zeker niet onze eerste hond. Wij zijn beiden van huis uit opgegroeid met honden en toen we in 1993 samen gingen wonen had Erik al een hond, 'Chief' een blonde labrador retriever. Samen kregen we vrij snel 'Frits' een Dalmatische hond daarbij.

In 1999 overleed Chief en wilden we toch graag een 2e hond erbij. Na speurwerk in de bibliotheek (internet bestond toen nog niet) kwamen we op het geweldige ras 'Epagneul Bleu de Picardie'. Alle raskenmerken zowel aard, aanleg en gedrag als het uiterlijk van de hond spraken ons erg aan en waren eigenlijk meteen verkocht. Helaas waren er toen 3 exemplaren in Nederland en een pup uit Frankrijk halen, zonder Frans te kunnen spreken leek ons destijds een onmogelijke zaak. Toen was er natuurlijk nog geen internet en kon je niet zomaar zoeken naar adressen en Google translate je helpen!

Uiteindelijk kozen we voor een straathondje uit Polen, een pupje van ca. 3 maanden oud. Dat is onze Louka! Ze is nog altijd bij ons en doet het geweldig.

Op 27 maart 2008 hebben we afscheid moeten nemen van Frits onze Dalmaat Frits. Op een respectabele leeftijd van bijna 15 jaar, was hij op en hebben we zelf die vreselijke beslissing moeten nemen.

Daarna zijn we weer op zoek gegaan naar die geweldige hond uit Frankrijk! Inmiddels is een vereniging de vereniging voor de Bleu de Picardie, De Epagneul Picard en de Pont Audemer, op deze site vind u nog meer info over de verschillende rassen; www.nvebpp.nl,

Op 26 oktober 2011 is onze Eefje in Putten geboren en we mochten haar net voor kerst ophalen. Een geweldiger cadeau kun je je niet voorstellen. Al het speurwerk en uitzoeken is zeker niet voor niets geweest. We zijn erg blij met haar en ze maakt alle verwachtingen meer dan waar.