Eefje

(Amélie)
Previous slide
Next slide


Behaalde certificaten & diploma's

Klik op de afbeelding voor een volledige weergave

Met Eefje is onze liefde voor dit ras begonnen. Zij betekend heel veel voor ons en heeft ons veel geleerd. Op 6 oktober 2011 is ze geboren in Putten (NL) onder de stamboomnaam Amélie. Amélie en haar 4 broertjes en 3 zusjes zijn voortgekomen uit de combinatie;
Kamp. Dingo (Tristan) x Dauphine Dite Rose de la Vallee L’ysieux (Rose)
We hebben haar na een aantal maanden moeten wachten net voor kerst op mogen halen in Putten. Alles wat we gelezen hadden over dit mooie ras heeft zij waar gemaakt. Natuurlijk werden we ook lid van de Nederlandse Epagneul vereniging en via deze vereniging naar wat bijeenkomsten geweest. Daar kregen we te horen dat we eens een keer met haar naar een show moesten gaan om haar te laten keuren, want men vond haar bijzonder mooi.
Eefje heeft meerdere keuringen ondergaan en altijd een uitmuntend behaald. Ze is dan ook NL kampioen op uiterlijk. Ook in Frankrijk op de Nationale Elevage heeft ze mooie keuringsrapporten ontvangen en werd ze in 2022 op haar 10e nog beste Teef bij de Veteranen.

Eefje was voor ons voornamelijk een gezins- en gezelschapshond, maar dat betekend niet dat we niet actief met haar waren. Ze ging een aantal keren per week mee hardlopen, we deden canicross en ze werd coach hond bij een vriendin van ons. Ze heeft haar GGD diploma’s met gemak behaald. En op latere leeftijd hebben we nog voorzichtig kennis gemaakt met jachttrainingen.

Eefje heeft ons meegenomen in het avontuur van een eigen kennel en was zij het begin en daarmee de oermoeder van onze Pracht van Bergh familie. Ze is op 1 juni 2015 moeder geworden van 7 puppy’s. Dit Liefdes nest (L’Amour) heeft ze met heel veel overgave en liefde opgevoed en verzorgd. Wat een fantastische moeder was ze! Ze heeft haar dochter Lieve 2x moeder zien worden en tot haar grote teleurstelling mocht ze zich niet veel met de pups bemoeien maar ze genoot van ieder moment dat ze kans zag toch een pup te knuffelen. Ook is ze op 30 mei 2023 nog trotse overgrootmoeder geworden van de 8 prachtige pups van kleindochter Virga (Perle Lyse Pracht ven Bergh).

Ze ging mee op al onze wandelingen en vakanties. Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, Italië en Tsjechië. Of we nu boven in de bergen liepen of langs het strand in de branding je genoot van alles en wij van jou. Na onze laatste vakantie in Frankrijk merkten we dat er ‘iets’ aan de hand was en je niet helemaal lekker in je vel zat. In eerste instantie werd er een hernia gediagnostiseerd en reageerde je goed op de fysio en hydrotherapie. Maar na je 12e verjaardag werd er een vreemde verdikking in je nek geconstateerd. Wat later bleek een agressieve tumor die je nekwervel in groeide en linkszijdige uitval veroorzaakte en veel pijn.

Onbeschrijfelijk veel heb je voor ons betekend. Dankbaar voor alles wat je ons gegeven hebt. Een bijzondere intelligente dame met een ongelooflijk charisma. We zijn bevoorrecht geweest jou in ons gezin te hebben mogen opnemen.

We houden voor eeuwig van je en zullen je nooit vergeten. Je zal altijd bij ons zijn en voortleven in ons en onze Pracht van Bergh roedel.

Dankjewel voor alles….

Algemene informatie

Ras; Epagneul Bleu de Picardie.
Geboren: 26-10-2011 Overleden: 20-11-2023

Show:
– Nederlands kampioen
– Clubkampioen 2016
– Best in Show 2013
– Nationale Elevage 2013; Excellent
– Nationale Elevage 2022 1e plaats Veteranen Teef
HD uitslag: A
Diploma’s: GGD A+B+C

Lees ook