Wie zijn wij?

Introductie

Wij zijn Erik Menting, Maaike Menting Ebbing en wonen samen met onze zoon Baue in de Achterhoek. We hebben altijd honden gehad en kunnen ons geen leven zonder voorstellen. We zijn altijd actief geweest met onze honden, van wandelen, hardlopen, canicross, hoopers, tot reguliere gehoorzaamheid, en de laatste jaren vooral jachtcursussen.

Onze Eerste Epagneul

Onze eerste Epagneul, Eefje (Amélie op stamboom), mochten we in 2011 in ons gezin opnemen. Ze heeft ons veel geleerd en meegenomen op het avontuur van het realiseren van een eigen kennel. Ze liet ons ervaren wat het betekent om een nest te fokken en haar moeder te zien worden.

Nesten en Fokervaring

Inmiddels hebben we drie keer een nest gehad (2015, 2019, 2021). Het eerste nest was met Eefje en de twee volgende met haar dochter Lieve (L’Amour de Lieve Pracht van Bergh).

We hebben inmiddels drie generaties Epagneul Bleu de Picardie mogen hebben. Eefje (Amélie, 26-10-2011 – 20-11-2023), haar dochter Lieve (L’Amour de Lieve Pracht van Bergh, 01-06-2015) en haar kleindochter Mette (Saphir de Sélune Pracht van Bergh, 10-03-2021).

Wij fokken met veel zorg en voldoen ruimschoots aan de eisen van zowel de Raad van Beheer als de rasvereniging. De keuze voor de combinatie van teef en reu is gebaseerd op gezondheid, karakter, jachtaanleg en inteeltcoëfficiënt.

Onze pups groeien op in een huiselijke omgeving, worden gesocialiseerd, maken kennis met dagelijkse geluiden en prikkels, zijn gewend aan een bench, zijn enigszins zindelijk, kennen de jachtfluit, maken kennis met (veer)wild en ondergaan een (jacht)aanlegtest.

We zijn ook kieskeurig in de selectie voor de aanstaande eigenaren ban onze pups. Wij zoeken naar baasjes die bewust voor dit ras kiezen. Als u interesse heeft, lees gerust verder op deze site om te zien of dit ras en zijn kenmerken u aanspreken.

Previous slide
Next slide

Lees meer over onze honden