Mette

(Saphir de Sélune Pracht van Bergh)
Previous slide
Next slide

Mette is een dochter van Lieve uit haar 2e en laatste nest. Het Saphir nest (voor meer info kijk onder ‘Het Saphir nest). Mette kwam als vierde pup ter wereld en toonde toen al haar energie. Al kruipend kwam ze ter wereld en veroverde meteen een plekje in het nest en onze harten. Mette is een energieke en enthousiaste hond die graag wil werken en vóór je wil werken.

Met haar ben ik serieus het avontuur van jachttraining aangegaan. Het vinden van een goede jachthondenschool is lastig bleek uit ervaringen met Eefje en Lieve. Maar nu hebben we een goede school gevonden en kunnen we serieus aan het werk. We genieten er allebei van en vooral ik (Maaike) leer erg veel en Mette toont veel plezier en wil om samen te werken.
Ook het veldwerk zijn we aan het ontdekken. Verschillende basis trainingen hebben we inmiddels gevolgd en inmiddels zijn we een aantal keren naar Frankrijk geweest voor veldwerktrainingen en de TAN. De eerste wedstrijden in de jeugd hebben we met goede resultaten afgesloten. Mette heeft 1x een eervolle vermelding, dat is wanneer je hond heel mooi jaagt maar er geen wild was in de velden. En ze heeft een eerste kwalificatie gehaald met een 1e Goed.
Vanaf seizoen 2024 gaan we verder in de open klasse en zijn daar inmiddels voor aan het trainen.
Op show gebied heeft ze inmiddels al een aantal keren een mooi keuringsrapport met een uitmuntende beoordeling en als 1e geplaatst mogen ontvangen, de eerste CAC’s zijn binnen. In Frankrijk op de Elevage werd ze 3e in de jeugdklasse.

Onze avonturen zijn bij ‘nieuws’ te volgen en onderstaand een overzicht van de behaalde resultaten.

Haar HD uitslag was uitstekend met een HD-A.

Algemene informatie

Ras: Epagneul Bleu de Picardie
Geboren: 10-03-2021

Show:
– 29-05-2022: 2e plaats ZG Clubmatch (jeugd)
– 4-6-2022: Holland Cup Gorinchem; 1e plaats Uitmuntend, Holland Cup junior Winner en Holland Cup Winner, CAC en BOB (jeugd)
– 22-6-2022: Nationale Elevage (Frankrijk) Chateau Bainast, 3e plaats Uitmuntend (Jeugd)
– 27-11-2022: Dutch Winner Show (Leeuwarden), 1e plaats Uitmuntend, CAC – CACIB – BOB en Winner 2022
– 2022: 2e plaats WOW ranking (Raad van Beheer)
– 29-05-2023: Pinkstershow te Gorinchem; CAC, CACIB en BOB

Werk:
– 11-03-2023: Basiscursus Veldwerk, Proeve van bekwaamheid
– 04-03-2023: Veldwerk Hilvarenbeek, Eervolle vermelding
– 22-07-2023: TAN te Morcourt (Frankrijk)
– 15-09-2023: 1e plaats GOED, Najaarsveldwedstrijd Jeugdklasse

Lees ook