L'Amour Nest

(Het liefdes nest)
Previous slide
Next slide
Algemene informatie

  Vader: Hasko du Clos Maldav

Moeder: Amélie (Eefje)

Geboren op maandag 1 juni 2015
  • 11:37 uur; (Rood/reu) L’Amour de Luca Pracht van Bergh
  • 11:59 uur; (Groen/reu) L’Amour de Louis Pracht van Bergh (Joep)
  • 12:07 uur: (Lichtblauw/teef) L’Amour de Lizzie Pracht van Bergh
  • 12:32 uur: (geel/reu) L’Amour de Bras Pracht van Bergh
  • 13:27 uur: (paars/teef) L’Amour de Lunette Pracht van Bergh
  • 13:33 uur: (oranje/teef) L’Amour de Saphir Pracht van Bergh
  • 13:57 uur: (donkerblauw/teef) L’Amour de Lieve Pracht van Bergh

Voorbereiding en Dekking

Het begon natuurlijk al met alle benodigde papieren van Eefje behalen. Daarna de zoektocht naar een geschikte reu. In Nederland zijn er niet veel en veelal is het familie van elkaar. Het devies luidt dan ook, naar Frankrijk! En dan wel dé show van het jaar ‘de Nationale Elevage’ om daar reuen goed te kunnen bekijken. In 2014 werd de Elevage gehouden in Amiens. Eefje deed ook mee aan de show en kreeg ook daar een excellente beoordeling. Maar belangrijker nog was dat we nu meerdere reuen konden bekijken en de toekomstige papa van de pups als het ware uitzoeken.

De Dekking en Afwachting

Ons oog viel al snel op Hasko du Clos Maldav, een mooie maar vooral ook lieve reu. De combinatie hond, baas klopte voor ons gevoel, het was een eenheid. Als je wat wilt bereiken op welk gebied dan ook met je hond, is dat, een belangrijk onderdeel. Later die dag werd hij ook nog 2e op de show en bleek hij dus ook nog qua ‘looks’ alles in huis te hebben. Eefje hoefde nu alleen nog maar loops te worden. Alleen was ze dat nog maar 2 keer geweest met een tussen periode van 11 maanden. We verwachtten dan ook niet eerder dan oktober een nieuwe loopsheid. Echter bleef deze maar uit en uit en wachten duurt altijd lang.

Van Dekking tot Echo

Dinsdag 17 maart 2015 werd Eefje loops, eindelijk na bijna 14 maanden. Om het juiste moment van bevruchten te bepalen, kun je net als bij mensen, het progesteron gehalte bepalen in het bloed. We hebben in totaal 5 progesteron bepalingen gedaan. De waarde schoot ineens omhoog waardoor we dinsdagmorgen in alle vroegte moesten vertrekken om diezelfde dag nog een dekking te garanderen. We hebben een flinke reis van ongeveer 500 kilometer voor de boeg want Hasko is in een dorpje net onder Amiens in Picardie Frankrijk.

De Geboorte

Eindelijk is het zover de echo wordt gemaakt op 28 april. Exact 4 weken na de dekking. Pups zitten niet in een baarmoeder maar als het ware achter elkaar in 2 strengen. Aan een kant zien we 3 vruchtjes en aan de andere kant 2 vruchtjes. De dierenarts doet echter geen uitspraak over de hoeveelheid pups omdat er ook nog vruchtjes kunnen afsterven, maar ook niet alles gezien kan worden. Het blijft dus nog een verrassing hoeveel pups er in haar buik zitten. In de weken die volgen bereiden we ons verder voor op de bevalling en de komst van puppies. We maken iedere week een foto van Eefje’s buik, deze groeit gestaag. Maar alleen wij vinden haar aan het einde gigantisch. Blijkbaar verbergt ze haar buik onder haar weelderige haardos voor de buitenwereld. Ruim twee weken voor de uitgerekende datum plaatsen we de werpkist in de keuken. Eefje neemt hem meteen in beslag en ziet deze kist als een veilige plek. Nu heeft ze tijd eraan te wennen en wij kunnen in alle rust de warmtelamp uitproberen en alle verder spullen verzamelen. We kopen een kraampakket en allerlei medische, misschien/hopelijk niet, nodige attributen. Een babyweegschaal, navelklemmetjes, celstof onderleggers, slijmzuigertje, thermometer, omgevingsthermometer, glijmiddel, nagelschaartje, puppymelk, dettol, handschoenen, flessensetje, warmtekruiken, bench, sondesetje… en vast nog veel meer. Uiteindelijk worden de pups allemaal gezond en wel geboren, wat een ervaring en wat een rijkdom…

Nieuwe baasjes puppies

baasjes Saphir
baasjes Luca
baasjes Lieve
baasjes Bras
baasjes Lunette
baasjes Lizzie
baasjes Joep

Hoogtepunten

Echo