Pracht van Bergh

Epagneul Bleu de Picardie

​​​​​​Op 1 juni 2015 heeft Eefje (Amélie) 7 gezonde pups op de wereld gebracht.

Het L'Amour nest

 

De reu, Hasko du Clos Maldav hebben we in Amiens tijdens de Nationale Elevage uitgezocht, op uiterlijk en jacht eigenschappen. Hasko jaagt in de praktijk. Tevens heeft hij zijn TAN (aanlegtest) en RAE (apport uit diep water) diploma behaald. Ook het uiterlijk is bewezen uitmuntend. In Amiens op de Nationale Elevage is hij 2e geplaatst. Daarnaast heeft hij ook meerdere keuringen gedaan en met ExcelentExcellent beoordeeld en tevens Jeugd kampioen. Maar wat voor ons de doorslag gaf, is het zachte en fijne karakter van Hasko, zijn ‘will to please’ maakt hem een echte kameraad voor zijn baas.

Hasko zijn HD uitslag is A.

De combinatie voldoet meer dan aan alle eisen van onze rasvereniging en van Raad van beheer. De pups en zullen dan ook een stamboom krijgen. Tevens zullen de pupsze de van onze kennelnaam ‘Pracht van Bergh’ als affix ((zeg maar achternaam) krijgenontvangen. Ook aan de nieuwe eisen van de Raad van Beheer voor wat betreft DNA onderzoek zullen we gaan voldoen.

De pups zijn in huis opgegroeid, waardoor ze goed gesocialiseerd zijn en gewend aan alle dagelijkse geuren, afleidingen, kinderen, activiteiten en geluiden.